Made in Sweden

Håkansson Sågblad är ett internationellt företag med produktion av bandsågblad i Åmål.  Vi exporterar dagligen till ett stort antal länder på samtliga kontinenter.

Bandsågblad av högsta kvalitet

Erfarenhet, kompetens och yrkesskicklighet sedan 1944 i kombination med de bästa råvarorna och en modern maskinpark, ger sågblad med kvalitet i absolut världsklass.

Sågar i de flesta material

Våra kvalitetsledande sågblad kan såga i de flesta material som t.ex. stål, rostfritt, hårdmetall, trä, is, livsmedel och plast. Jobbar du med andra material, kan vi specialdesigna bandsågblad för din verksamhet. Oavsett material blir resultatet alltid bästa kapekonomi och maximal bladlivslängd.

Tidslinje sedan 1890

1890

Härdmästaren vid ett av de då ledande järnverken, Lars Håkansson, tog patent på en ny härdningsmetod. Efter hans pensionering tog hans son, Gustaf, över ansvaret för härdningsavdelningen på järnverket.

1944

Gustaf Håkansson gick samman med sin bror, Bror Håkansson, grundaren av Håkanssons Industrier. En ny division bildades – Håkansson Sågblad som specialiserade sig på härdade bandsågblad med flexibel rygg.

1946

Gustaf Håkansson blev pionjär på att härda bandsågblad med högfrekvensteknik (induktionshärdning). Han var också aktiv i utvecklingen av fräsmaskiner för bandsågblad.

1974

1974

Håkansson Sågblad invigde sin nya fabrik i Åmål. Fabriken hade redan från början stora lokaler för att kunna växa och utvecklas i framtiden, men utbyggnad av lokalerna har därefter ändå behövt ske, hittills vid två tillfällen.  

1977

1977

Tillverkning av bimetall startades och Håkansson Sågblad är än idag den enda svenska tillverkaren av bandsågblad i bimetall.

1985

1985

Första tillbyggnaden av produktionslokalerna stod klar.

2001

2001

Senaste tillbyggnaden av fabriken står klar – ett flyttbart höglager.

2019

2019

Håkansson Sågblad firar 75 år.

Kontakta oss

Lämna ett meddelande så återkommer vi snarast.

Contact Us

Tel: +46 532-61640
E-mail: info@hakansaw.com

Or leave a message and we
will get back to you as soon as possible!